Kolekcja fotografii Leonarda Sempolińskiego

Już wkrótce na stronie internetowej Fundacji Hereditas dostępna będzie cyfrowa kolekcja fotografii Leonarda Sempolińskiego. Kompleksowa digitalizacja obejmie zbiory pozytywów oraz negatywów prac Sempolińskiego, znajdujących się w zasobach Instytutu Sztuki PAN. Na zbiór składają się prace wykonane w latach 1938 - 1981/82, w większości stanowiące pełne serie tematyczne m.in.: "Krajobraz polski", "Przedmieścia Warszawy", "Warszawa 1945", "Odbudowa Warszawy", "Fotografie artystyczne". W miesiącach: listopad - grudzień 2009 r. zaprosimy Państwa do udziału wystawie wybranych prac Leonarda Sempolińskiego.

Projekt digitalizacji fotografii Leonarda Sempolińskiego jest finansowany ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

Zapraszamy do odwiedzania strony internetowej www.leonard-sempolinski.pl, na której będziemy informowali o postępie prac oraz prezentowali efekty procesu digitalizacji.

Program jest realizowany przy współpracy finansowej
MINISTERSTWA KULTURY I DZIEDZICTWA NARODOWEGO

WSPÓŁPRACA