Wycieczka autokarowa po Targówku

"Raz, dwa i trzy - możesz i Ty"

Szlakiem miejsc przyjaznych mieszkańcom

w Dzielnicy Targówek m.st. Warszawy.

Objazdowa wycieczka autokarowa.

DATA WYDARZENIA: 17.06.2018 (niedziela); godz. 13.00

MIEJSCE SPOTKANIA: ul. Kondratowicza 20 (parking przed Urzędem Dzielnicy Targówek)

W każdej części m.st. Warszawy znajdują się miejsca, które pozwalają zwrócić uwagę społeczeństwa na sprawy ważne, a przy tym pokazują, na czym polega otwartość na potrzeby mieszkańców. Jednym z takich miejsc dla Dzielnicy Targówek jest Dom Kultury „Świt”, w którym od niedawna działa ŚWITlica, należąca do warszawskiej sieci Miejsc Aktywności Lokalnej. W trakcie objazdowej, autokarowej wycieczki po Targówku, planujemy bliższe zapoznanie się z działalnością tej instytucji. Poszukując śladów początków Bródna odwiedzimy także dawny gród obronny położony na terenie dzisiejszego parku leśnego Bródno; zastanowimy się ponadto, na ile adekwatna jest dziś nazwa Targówek Fabryczny.

Na wycieczkę zapraszamy już w niedzielę, 17 czerwca br. Spotykamy się o godz. 13.00 na parkingu przed Urzędem Dzielnicy Targówek m.st. Warszawy (ul. Kondratowicza 20). Uczestnictwo w wydarzeniu możliwe po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym pod nr: 22 891 01 62 lub 500 704 704. Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

Udział w autokarowej wycieczce jest bezpłatny i otwarty dla wszystkich zainteresowanych. Projekt: „Targówek nieodkryty! Cykl wakacyjnych wędrówek po dzielnicy. Edycja II” jest współfinansowany ze środków Dzielnicy Targówek m.st. Warszawy.