Czterdzieści lat minęło..." - wizyta w Teatrze Rampa

"Czterdzieści lat minęło..." -

wizyta w Teatrze Rampa

DATA WYDARZENIA: 09.06.2018 (sobota); godz. 17.30

MIEJSCE SPOTKANIA: ul. św. Wincentego (róg ul. Kołowej)

Historia działalności Teatru Rampa została zapoczątkowana przez Mariana Jonkajtysa, który kierował placówką kulturalną w latach 1975 – 1982 - początkowo adaptując pomieszczenia powstałego tu domu kultury na potrzeby spektakli; następnie tworząc scenę muzyczną, będącą protoplastą nowopowstającego teatru muzycznego na Pradze.

„Czterdzieści lat minęło… - wizyta w Teatrze Rampa” to wyjątkowa wędrówka do korzeni tej najważniejszej na Targówku instytucji kultury. W trakcie spaceru poznamy interesującą, ponad czterdziestoletnią historię placówki; zajrzymy za kulisy Teatru (kto wie, może uda nam się porozmawiać z jednym z aktorów tu grających!?); a na zakończenie, prawdziwa niespodzianka – obejrzymy prapremierę sztuki: „Kobiety na skraju załamania nerwowego”.

Spotykamy się w sobotę, 9 czerwca o godz. 17.30 na rogu ul. św. Wincentego i Kołowej. Uczestnictwo w spacerze oraz spektaklu możliwe po uprzednim zgłoszeniu telefonicznym pod nr: 22 891 01 62 lub 500 704 704. Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

Udział w spacerze jest bezpłatny i otwarty dla wszystkich zainteresowanych. Projekt: „Targówek nieodkryty! Cykl wakacyjnych wędrówek po dzielnicy. Edycja II” jest współfinansowany ze środków Dzielnicy Targówek m.st. Warszawy.