Spacer ulicą Towarową

DATA: 23 września 2016 (piątek); godz. 11:00

MIEJSCE SPOTKANIA: ul. Towarowa; róg ul. Chłodnej

Jedna dzielnica – dziesięć ulic – tysiące wspomnień! Tym hasłem rozpoczynamy cykl jesiennych spacerów po Dzielnicy Wola w ramach przypadającej w roku bieżącym 100. rocznicy przyłączenia Woli do Warszawy. Począwszy od 23 września, przez najbliższy miesiąc wraz z Państwem odwiedzimy 10 najbardziej znanych, reprezentatywnych i charakterystycznych dla dzisiejszej Woli ulic. Przemierzając (wspólnie z przewodnikami PTTK z Sekcji Miłośników Warszawy i Mazowsza) wolskie szlaki, poznamy związane z dzielnicą historie czy drzemiące w zakamarkach jej ulic tajemnice. Zapraszamy do wspólnego świętowania!

Na pierwszy z cyklu „Wolskie szlaki historii” spacer – ulicą Towarową, zapraszamy już w piątek 23 września. Spotykamy się punktualnie o godz. 11:00 na rogu ul. Towarowej i Chłodnej.

Udział w spacerze jest bezpłatny i otwarty dla wszystkich zainteresowanych. Projekt: „Wolskie szlaki historii” jest finansowany z budżetu Dzielnicy Wola m. st. Warszawy.